logo

Beltéri esküvői fotózás

Sokan úgy tekintenek a beltéri esküvői fotózásra, mint egy második opcióra, ha rossz lenne az időjárás a kreatív esküvői fotózás alkalmával – sőt néhányan a régi, fotóstúdióban, bársony függöny előtt pózoló párokra asszociálnak, és elborzadnak, amikor meghallják ezt a kifejezést. Valóban, az elmúlt időszakban – talán a digitális fotózás térhódítása óta – a beltéri esküvői fotózás mintha divatjamúlttá vált volna, és visszaszorult a szabadtéri esküvői fotózással szemben.

Én személy szerint szeretek beltérben kreatív esküvői anyagot készíteni, de az hozzám sem állna közel, ha szigorúan véve stúdió körülmények között kellene esküvőt fotóznom. Nem fotózok beltérben annyit, mint amennyit szeretnék, és igazság szerint várom, hogy a trend forduljon egy kicsit a beltéri esküvői fotózás javára, ugyanis a beltéri fényképezés kifejezett előnye, hogy állandó körülmény között dolgozhatunk, és magunk dönthetjük el, hogy természetes fényt, lámpafényt, esetleg vaku fényét használva készüljenek a fotók, ami elévülhetetlen előny a szabadtéri fotózáshoz képest.

A beltéri esküvői fotózás mostanság már nem jelent egyet az unalmas lehetőségekkel, sőt rengeteg olyan patinás, illetve más érdekes épület van, amely minden igényt kielégítő lehetőséget tud biztosítani a fotózáshoz, így adott esetben egy egész kreatív anyagot nyugodtan el lehet készíteni beltérben és ez nem csak rossz időjárás esetére vonatkozik.

A beltéri esküvői fotózás megszervezése során többlet feladata van a pároknak, hiszen ezeket a helyszíneket többségükben jó előre le kell foglalni bérleti díj megfizetése mellett – ennek a leegyeztetése pedig a helyszín népszerűségétől függően nem mindig egyszerű feladat. A legfelkapottabb helyszínek nagyon zsúfoltak, egy-egy helyszínen valóságos tumultus alakul ki, így a szervezés során azt is mérlegelni kell, hogy esetleg kevésbé felkapott, de ugyanolyan szép helyszínt válasszatok.

Azt tanácsolom, hogy ne féljetek a beltéri esküvői fotózás mellett letenni a voksotokat, hiszen Budapesten, de vidéken is rengeteg helyszín áll rendelkezésre, sőt egyes esküvői szolgáltatók ráéreztek a lassan változó trendre, és kialakítottak olyan beltéri helyszíneket, ahol egy teljes kreatív fotózást el lehet végezni.

Torzsa Lajos esküvői fotós Budapest – Dunakeszi – Magyarország