logo

Esküvői fotós workshop Dégi Attilával

Szinte éppen most egy éve, hogy részt vettem Dégi Attila esküvői fotós workshopján, amely igazán nagy hatással volt rám. Attilát azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, hiszen ma Magyarország egyik legfelkapottabb esküvői fotósa, és mivel a workshopon minden hely nagyon gyorsan betelt, úgy gondolom, hogy az esküvői fotós szakma is maradéktalanul elismeri a munkáját.

A négy napos esküvői fotós workshop igen illusztris helyen, a Gundel Étteremben volt megtartva, a külsős gyakorlatokat pedig a Városligetben végeztük. A workshop tematikájába sok minden – talán túl sok minden – bele lett sűrítve, hiszen a külső-belső fotózáson, a vakuzáson, a kommunikáción, a marketingen keresztül az esküvőszervezővel való együttműködésen át mindent érintettünk, így egy-egy témába csak belecsípni tudtunk, de legalább sok inger ért bennünket.

Mindamellett, hogy Attilától tanultunk, a workshopon összegyűlt jó néhány olyan kolléga, köztük kiváló esküvői fotósok is, akitől szintén el lehetett lesni egy-egy technikát, illetve jól esett az az érzés, hogy én is adhattam át a tudásomból valamit a többieknek. A gyakorlatokon nagyon sokan voltunk, de ezt kompenzálandó Attilának besegített két szintén elismert esküvői fotós kollégája – Kondella Misi és Herczeg Zoltán – akik Attilától merőben más stílusokat képviselve új impulzusokat adtak nekünk, tanulóknak.

Tapasztalt esküvői fotósként nem mondhatom, hogy minden áron kézzel fogható és azonnal használható tudást kaptam, de őszintén megvallva nem is azért, hanem új impulzusokért mentem. Azt mondhatom, hogy a kezdeti eufória után – hiszen Magyarország legjobb esküvő fotósaival dolgozhattam – szépen lassan, az esküvői szezon során értek meg bennem a workshopon tanultak, így számomra mindenképpen megérte az egyébként nagy összegű befektetés.

A workshop további tanulsága az volt, hogy a tanulással sosem szabad leállni, hiszen bevallottan az Attila szintű esküvői fotósok is keresik az új impulzusokat. Ezen felbuzdulva azóta is képzem magam kisebb-nagyobb workshopokon, ahonnan mindig úgy jövök el, hogy megint tanultam valami újat.

Torzsa Lajos esküvői fotós Budapest – Dunakeszi – Magyarország