logo

A nyári esküvő előnyei és hátrányai

A nyár hagyományosan az az évszak, amikor a legtöbb fiatal pár egybekel, és ilyenkor egymást érik az esküvők, hiszen minden feltétel adott ahhoz, hogy tökéletes legyen a nagy nap. Az alábbiakban a nyári esküvők egy sor nyilvánvaló előnyéről fogok tudni írni, de fontosnak tartom, hogy néhány hátulütőre is felhívjam a figyelmet.

A nyár a legkevésbé csapadékos, egyben a legmelegebb évszakunk, azért párok jogosan feltételezhetik azt, hogy az időjárás semmiképpen nem fogja keresztül húzni a terveiket. Ez valóban így van, viszont késő tavasszal és kora ősszel is ugyanilyen körülmények vannak, talán annyi különbséggel, hogy az időjárás kevésbé meleg. Fontos, hogy ha szabadtérre szervezitek a nyári esküvőt, akkor legyen valamilyen tervetek a rossz idő esetére. A nyári melegre és a szárazságra tekinthetünk úgy is, mint hátrányra, hiszen a magas hőmérséklet és a tűző nap embert próbáló tud lenni mind a párok, mind a násznép – főleg idősebb és gyermek tagjai – számára.

Esküvői fotós szempontból a nyár nem ideális időszak a fotózásra, mert a meleg időjárás megviseli párokat, jobban elfáradnak a fotózás során, ráadásul mivel általában a déli órákban szokott lenni a kreatív fotózás, nem tudunk szép, szögből beeső fényekkel dolgozni. Éppen ezért azt szoktam javasolni a pároknak, hogyha lehet, akkor a kreatív fotózást a délelőtti, vagy a délutáni órákban végezzük el.

A nyári évszakban azért is nehéz esküvőt szervezni, mert sokan ekkor töltik a szabadságukat, és mennek huzamosabb idejű nyaralásra, továbbá jó eséllyel mások is ebben az időszakban szervezik az esküvőjüket, így az is lehet, hogy elfoglaltság miatt a pár számára fontos személy nem fog tudni elmenni az esküvőjükre, habár ez a közeli családtagokra valószínűleg nem lesz igaz. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a párok is nyáron tudnak leginkább szabadságra menni, ezért idő szűkében általában ez az évszak a legmegfelelőbb az esküvő és a nászút megtartására.

nyari-eskuvo

A nyár az esküvői szolgáltatók főszezonja, ebben az időszakban mindenki be van táblázva, ezért érdemes jó előre lefoglalni őket. Az is tapasztalható, hogy a keresletet meglovagolva a szolgáltatók az esküvői főszezonban sokkal magasabb áron dolgoznak, mint mondjuk a szintén kellemes időjárási körülményekkel kecsegtető tavasszal, vagy ősszel.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a nyári esküvő kifejezett veszélyeket is hordoz magában, hiszen a meleg nagyon megviselheti a vendégeket, ezért a pároknak nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a nagy nap összes helyszínén legyen elegendő frissítő, a szabadtéri programok árnyékos helyre legyenek szervezve, ne a déli órákra szervezzék a ceremóniák megtartását, és akár a hagyományokon is átlépve kerüljék a hosszú nászmeneteket.

A nyári esküvő megtartásával szinte biztos nem lehet mellényúlni, viszont talán nem véletlenül egyre többen fedezik fel a késő tavaszban és a kora őszben rejlő lehetőségeket, és szervezik ezekben az időszakokban esküvőjüket, amiből mi esküvői szolgáltatók azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább kezd szélesedni az esküvői főszezon időszaka.

Úgy gondolom, hogy mindig a nyár marad az esküvők legnépszerűbb évszaka, hiszen a jó időjárás és az ekkor rendelkezésre álló szabadidő olyan feltételeket teremt a szervezéshez, amelyek a többi évszakban kevésbé adottak.

Hasonló cikkek:

A téli esküvő előnyei és hátrányai

A tavaszi esküvő előnyei és hátrányai

Az őszi esküvő előnyei és hátrányai