logo

Az őszi esküvő előnyei és hátrányai

A legtöbb ember számára az ősz azért kedvenc időszak, mert az évszak legelején a természet talán a legkedvesebb arcát mutatja még az előtt, hogy az időjárás igazán rosszra fordulna. Ezt az időszakot felénk vénasszonyok nyarának nevezik, amikor kellemesen hűvösek a reggelek és a kora esték, miközben nappal annyira felkúszik a hőmérő higanyszála, hogy még bátran lehet rövid ujjú ruhában lenni. A kedvező időjárás mellett a természet már-már lehetetlenül színes látvánnyal ajándékoz meg bennünket, ráadásul a vörös, a sárga és a barna színárnyalatok melegsége a hőérzetünket is emeli.

Az őszi esküvők szervezése nem véletlenül újból a reneszánszát éri, hiszen az utóbbi években október közepéig egész nyugodtan lehetett számítani arra, hogy kedvező időjárás közepette lehet lebonyolítani az esküvőt, ám ennél későbbre már csak akkor érdemes szervezni az esküvőt, ha nem terveztek kifejezetten semmilyen szabadtéri attrakciót.

oszi-eskuvo-1

Az ősz látványos színeivel és hangulatával keretbe foglalhatjátok az esküvőt, legyen szó a dekorációról, a menyasszonyi csokorról, vagy éppen ruháról, de ilyen színkavalkád között a hagyományos esküvői színek, mint a fehér, az ekrü is szebbnek, látványosabbnak hatnak, éppen ezért ősszel egyaránt lehet szervezni hagyományos, vagy akár rendhagyó esküvőt.

Az őszi esküvő egyértelmű előnye, hogy az esküvői szezon legvégére esik, így könnyebb esküvői szolgáltatókat foglalni erre az időszakra, ráadásul a többségük ilyenkor már kedvezményekkel várja a párokat. Ősszel a tengerparti nászútról sem kell lemondani, de a városnézős nászutak is ilyenkor a legszebbek, ráadásul ilyenkor igazán jó last minute ajánlatokat lehet kifogni.

oszi-eskuvo-2

Habár ősszel újra munkába lendülnek az emberek, ebben az évszakban még szívesen elmennek egy jó lagziba, ráadásul jó eséllyel nem lesznek olyan elfoglaltak, mint nyáron, így a násznép össze verbuválása igazán nem fog gondot okozni.

Az őszi esküvő hátránya, hogy az idő előrehaladtával egyre bizonytalanabb lesz az időjárás kimenetele, ráadásul késő ősszel már szinte biztosan komor időjárásra lehet számítani, de még a téli esküvőkre jellemző egyedi látványvilág nélkül.

Az ősz tehát egyértelműen az az évszak, amikor a legnagyobb szabadságot kaphatjátok az esküvő megszervezéséhez, azzal a feltétellel, hogy az évszak elejére szervezitek a nagy napot. Én esküvői fotós szemmel szeretem az őszt, mert ilyenkor gyönyörűek a színek, ráadásul alacsonyabb szögállásban süt a nap, így szebb fényekkel tudunk dolgozni.

Hasonló cikkek:

A tavaszi esküvő előnyei és hátrányai

A nyári esküvő előnyei és hátrányai

A téli esküvő előnyei és hátrányai