logo

A tavaszi esküvő előnyei és hátrányai

A tavasz az újrakezdés, a megújulás, valami új kezdetének az évszaka, ezért ebben az időszakban nagyon szívesen kelnek frigyre a párok. Ilyenkor megújul a természet, és olyan színes látvánnyal ajándékoz meg bennünket, amely szinte önmagában megfelel egy esküvői dekorációnak. A tavaszi színek inspirációt adhatnak a ruhához, a dekorációhoz, a csokorhoz, de még a köszönetajándékhoz is, a virágok és a tavaszi színárnyalatok gyönyörű motívumai lehetnek egy romantikus, vagy vintage esküvőnek.

A tavasz a legszeszélyesebb évszakunk, ilyenkor az időjárás, a csapadékmennyiség és a hőmérséklet igen nagy ívet tud bejárni, így főleg a kora tavaszi esküvők szervezése hordoz magában némi kockázatot, ezért szabadtéri esküvőt nem érdemes ebben az időszakban szervezni. A késő tavasz már beleesik az esküvői főszezonba, csodálatos időjárásával a május az egyik legnépszerűbb esküvői időszak. Tavasszal még nem szokott kánikula lenni, így a nyári esküvőkkel ellentétben ilyenkor nagyok kellemes időjárási körülmények között lehet eltölteni a nagy napot.

Mi esküvői fotósok is nagyon szeretjük a tavaszt, mert nagyon szép, szögből beeső fénnyel dolgozhatunk. Ilyenkor jellemzően a déli órákban – amikor legtöbbször a kreatív fotózást végezzük – sem tűz annyira a nap, mint nyáron, ráadásul az egyébként megterhelő kreatív fotózást is jobban viselik a párok a kellemes időben.

Tavaszi eskuvo

A tavaszi esküvő szervezésekor már kihívás jó esküvői szolgáltatókat találni, ezért télen, sőt akár már ősszel is érdemes belefogni az esküvő megszervezésébe. Amíg egy téli esküvő esetén a kegyeinkért versenyeznek a szolgáltatók, addig a tavaszi esküvők esetében megfordul a helyzet és a szolgáltatók gyorsan elkelnek, ezért időben le kell rájuk csapni.

Tavaszi esküvő szervezésekor gondolni kell arra is, hogy meghívandó vendégek akár másik esküvőre is hivatalosak lehetnek, mert ebben az évszakban sokszor valóságos esküvő dömping szokott lenni, éppen ezért az esküvői meghívókat időben ki kell küldeni, illetve főleg a családi és baráti körön belül nem szabad azonos hétvégére esküvőt szervezni.

Az örök romantikusoknak mindig a tavasz marad a legkedvesebb évszak, ha Te is ilyen vagy, akkor szervezd ebben az időszakban az esküvődet, mert az évszak néhány hátránya eltörpül azokhoz a lehetőségekhez képest, amelyeket egy tavaszi esküvő alkalmával ki lehet belőle hozni.

Hasonló cikkek:

A téli esküvő előnyei és hátrányai

A nyári esküvő előnyei és hátrányai

Az őszi esküvő előnyei és hátrányai