logo

A téli esküvő előnyei és hátrányai

Hazánkban az esküvő fő szezonja hagyományosan késő tavasztól kora őszig tart, és a párok többségének meg sem fordul a fejében, hogy télre szervezze az esküvőjét, pedig néhány nyilvánvaló hátránya mellett a téli esküvőnek nagyon sok előnye is van.

Elődeink egyébként rendszerint szervezték a téli hónapokban, leginkább a báli szezonban az esküvőjüket, mert egyrészt ekkor nem volt annyi munka, másrészt még a böjti időszak előtt bőven lehetett gazdag húsétkeket felszolgálni a násznép számára.

Manapság tehát a tél egy rendhagyó évszak az esküvő szervezés szempontjából, amely alkalmat teremt arra, hogy azok a párok, akik ebben az évszakban szervezik az esküvőjüket minden tekintetben rendhagyó eseményt szervezzenek. Az esküvő motívuma adott – természetesen a tél – és ennek érdemes alárendelni a színeket, a dekorációt, a menüt és az italokat. Téli esküvőn például nyugodtan fel lehet szolgálni nehezebb, már-már disznótoros ételeket, és az italok is lehetnek rendhagyóak, nem szokatlan ilyenkor a forralt bor, az illatos likőrök, vagy éppen a puncs felszolgálása.

Téli esküvő alkalmával nyugodtan lehet rendhagyó a ruhaválasztás is, persze az időjárás nem is hagy más lehetőséget, hiszen rétegesen kell öltözni, de a menyasszonyok ilyenkor elővehetik a pihe-puha szőrméket, kesztyűket, vagy meleg kabátokat.

A téli esküvő egyetlen nyilvánvaló hátránya a hideg időjárás, amely azonban nem minden esetben jelent rossz időjárást, de ezzel együtt például a szabadtéri esküvői fotózás lehetőségei ekkor korlátozottak, illetve szabadtéri szertartás, vagy más szabadtéri attrakciók megvalósítása gyakorlatilag nem megvalósítható. Összességében azonban elmondható, hogy a szabadtéri attrakciók kivételével nincs olyan dolog, amelyet ugyanúgy ne lehetne megvalósítani egy téli esküvő alkalmával.

Téli esküvő

A rossz időjárás egyébként semmiképpen nem húzza keresztbe a kreatív esküvői fotózást, hiszen gyönyörű patinás épületek vannak, ahol beltérben ugyan, de maradéktalanul meg lehet valósítani minden elképzelésünket, ráadásul ha nem esik eső, akkor néhány kép erejéig még a fázósabbakkal is ki lehet menni a szabadtérbe fotózni, ha pedig hó esik az egyedi kinézetet ad a képeknek.

A téli esküvőnek azonban vannak kifejezett előnyei is, például ilyenkor könnyebben elérhetőek az esküvői szolgáltatók, akik valóságos versenyt folytatnak a párok kegyeiért, és jelentős kedvezményeket biztosítanak a szolgáltatásaik árából.

A téli esküvő további előnye, hogy mivel ekkor mások jó eséllyel nem szerveznek esküvőt, és a meghívandó vendégek sincsenek valószínűleg szabadságon, ezért sokkal kisebb az esélye annak, hogy valakinek nemet kell mondania a meghívásra, ráadásul a szürke téli időszakban az emberek nagyon szívesen mennek el egy ilyen boldog eseményre. Egy dologra azonban oda kell figyelnie a téli esküvőt szervezőknek, mégpedig arra, hogy a téli időjárás jelentősen megnehezítheti a távoli rokonok és vendégek számára a közlekedést, ezért az ő biztonságos megérkezésükért mindent meg kell tenni.

Végül, amiről még nem esett szó: annak, aki szeret a télből nyárba utazni, kiváló ürügy lehet a téli esküvő szervezése, hiszen egy egzotikus helyre szervezett nászúttal egyből lehet a télből a nyárba repülni.

Hasonló cikkek:

A tavaszi esküvő előnyei és hátrányai

A nyári esküvő előnyei és hátrányai

Az őszi esküvő előnyei és hátrányai